Biologisch, lokaal en duurzaam

*

Inspiratie werkt

Door te kiezen voor biologische voeding kies ik voor het ritme van de natuur en voor het evenwicht in en rond ons. Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen en onderdeel zijn van de cylus, brood dat tijd krijgt om te rijzen. Dat proef je!

Ik streef naar bescherming van de kostbare bronnen van de aarde op een duurzame manier zoals die oorspronkelijk bedoeld is om door te geven aan volgende generaties.

Uit liefde voor…

*

Seizoen

Goed eten staat gelijk aan eten volgens de seizoenen, kiezen voor lokaal en kleinschalige boeren, aan wat Moeder Aarde ons schenkt op elk moment van het jaar.

Uit liefde voor…

*

Keuken

Ik kook verantwoordelijk, met aandacht, inzicht en bewustzijn.

Ik werk met passie, respect voor het product, vol smaak, vitaminen en mineralen. Van daaruit wil ik de samenhang tussen aarde en mens ondersteunen.

Uit liefde voor…

*

Voed de toekomst

Door bewust te eten en te kopen kies je om te investeren in een duurzame landbouw, die de boeren eerlijke prijzen biedt en nog generaties lang kan blijven bestaan. Je bouwt mee aan een ketting van positiviteit die begint met een voedende bodem en eindigt met een gezonde omgeving, medemensen en dieren.

Uit liefde voor…

*

Onze boeren

Ik ben trots dat ik mag samenwerken met lokale boeren die werken op een duurzame manier en met respect voor hun product.

Uit liefde voor…

*

Onze bijdrage

De gebruikte groenten zijn 95% biologisch geteeld. Verder streef ik naar gebruik van minstens 80% biologische producten. Ik houd mezelf een marge aan van 20 % ‘niet-bio’ om ook kansen te geven aan: ‘bio in omschakeling’, ‘fairtrade’ of andere lokale en ambachtelijke producten die ook duurzaam zijn geproduceerd maar (nog) geen biogarantielabel hebben.

*

Vegetariër - veganist

Ik heb er lang over nagedacht, geëxperimenteerd en heb bijzonder veel respect voor mensen die volledig veganistisch eten, maar ik kies voor pure vegetarische keuken omdat dit ook meest aanleunt bij mijn visie en kookervaring. Mensen die graag veganistisch eten, verwijs ik graag door naar collega-huiskamerrestaurants die puur plantaardig en lekker koken. Vraag mij gerust om plaatsen die ik kan aanraden.

Inspiratie werkt